Kırmızı Et Kansere Neden Olur mu?
"Kırmızı Et Kansere Neden Olur mu?"
Sayısız insan kanseri kırmızı ete bağlamayı denedi, ama gerçek nedir?
Beslenme ve fizyoloji söz konusu olduğunda beceriksiz olmayan çok akıllı bir doktor olan Dr. Layne Norton'un etobur diyetinin aptalca bir fikir olduğunu söylemesinin bir nedeni buydu - ama yine de yaptım.
Bu endişenin var olmasının en büyük nedenlerinden biri, WHO tarafından yayınlanan 2015 tarihli bir makale sayesindedir.
İşte tweetstorm versiyonu (ve kaydedilmiş instagram olaylarımın altında " kanser " altında biraz bundan bahsediyorum):
DSÖ'nün yayınladığı bu makale zayıf epidemiyolojiye dayanıyordu . Cherry, çalışmaları seçtiler ve sonuçlarına uymayanları atladılar. 1.7'lik göreceli risk bulgusu yine de o kadar zayıf ki 2.0'ın altındaki herhangi bir şeyin güvenilmez olduğu biliniyor.
Bu makale önyargıya, kötü verilere ve gizli saiklere dayanıyordu.
Ama sonra Steven harika bir soru sordu ...
Ancak (yüksek ısıda) pişirme yöntemi, bazı insanlarda bağırsak kanserine neden olabilecek mekanik süreçleri, örneğin heterosiklik aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbonları ortaya çıkarıyor mu?
- steven trotter (@professionaldog) 18 Nisan 2018
Kırmızı etin kansere neden olmasından endişe duyuyorsanız, umarım bu zihninizi dinlendirir. Endişelenecek birşey yok.
https://www.kevinstock.io/health/does-red-meat-cause-cancer/
Leave a Comment