Fibere ihtiyacınız var mı?

 Fibere ihtiyacınız var mı?

Markette 30 kilo sığır eti ile kontrol ederken , alışveriş arabamda lif eksikliğini fark ettim.

Ama gerçekten… "gerekli mi yoksa iyi mi?"

Lifin bu doğal boru temizleyicisi olduğunu düşünüyoruz - bağırsak borularımı ve arter borularımı temizliyor - kolon kanserini ve kalp krizlerini önlüyor. Sağ?

Tam olarak değil. r , r )

Ve lif sadece hastalığı korumaz, zararlı olabileceğine dair kanıtlar da vardır.

Gibi bu çalışma gösterileri tamamen diyetlerinden lif kaldırıldı zaman, hastalar semptomların kabızlık deneyimi iyileştirmeler muzdarip.

Lif tüketimi arttıkça, divertiküler hastalık insidansının da arttığını görüyoruz. Birkaç bin kişinin kolonoskopi yaptırarak ne kadar lif yedikleri ve daha fazla bağırsak hareketine sahip oldukları için kolon hastalığı olasılığının o kadar yüksek olduğu bir çalışma yapıldı. r )

Aslında, fonksiyonel tıpta kullanılan birçok bağırsak restorasyon protokolü lifi tamamen ortadan kaldırır.

Öyleyse neden diyetlerimizde lif bulundurmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz?

Çözünür ve Çözünmez Lif

Yani orada lif 2 türü vardır ve geleneksel bilgelik söyler çözünür lif nedeniyle bizim için iyi bir yavaşlatır sindirim aşağı ve çözünmez lif nedeniyle iyidir hızlandırır şeyleri.

İlginç, değil mi?

Çözünmeyen lif ile havlamayı düşünün. Suda çözünmez. Bağırsaklarımızı aşındırır. Ve temelde GI yolumuzla tamamen uyumlu değil. Lifle ziyafet çekmeyi seven bakteriler bile çözünmeyen lifleri kolayca işleyemez.

Çözünür lif ile jeli düşünün. Suyu sünger gibi emer ve bağırsaklarda yavaş hareket eder.

Ve bakteriler bu şeyleri sever.

Onu gerçekten kim yiyor?

Bu karbonhidratları sindiremeyiz ama kalın bağırsağımızdaki bakteriler sindirebilir.

Bakteri fermente lifi, karbondioksit, hidrojen ve hayranların en sevdiği metan gibi gazlar yaratır. Bu gazları osuruk olarak salıyoruz ya da tuzağa düşerek kramplara ve şişkinliğe neden oluyorlar.

Burada bir uzvumdan dışarı çıkmış olabilirim - ama iyi sindirim zarar vermeli mi?

Fiber Yanılgısı

Pekala, "Lif = Sağlık" efsanesi nereden geldi?

1800'lerin sonlarında sanayi devrimi ve öğütme teknolojisi sayesinde kepek ve buğday tohumunu tahıldan ayırmaya başladık. Bu nedenle, insanlık tarihindeki en rafine unlar olan ultra ince, lifsiz tahılları yarattık.

Bu yeni modern diyet, lif bakımından geleneksel diyetlere göre daha düşük olan oldukça rafine unlardan oluşuyordu. Ve insanlar, modern bir diyete henüz “yükseltilmemiş” bölgelerde modern hastalıkların daha düşük insidansına sahip olduğunu fark etmeye başladılar.

İnsanlar diyetten lif kaybının fark yaratan şey olduğunu varsaydılar. Bu tahılları konsantre ederek mega dozlu zehirler yarattığımızı görmezden geldik.

Meta

Lif üzerine yapılan sayısız çalışma, sürekli olarak, modern diyetimize lif eklemenin sağlığı iyileştirmediğini gösteriyor.

Çeşitli çalışmaların - meta sağın - üzerinde olduğu bu çalışmada, buna meta analiz denmesinin nedeni bu, lifin bizi kolon kanserinden veya bağırsak problemlerinden veya hastalıklarından koruduğuna dair kesin kanıt eksikliğini gösteriyor.

Fiber Gerçekler

En iyi lif, kan şekeri artışlarını azaltabilen ve bizi şişkin hissettiren, modern insan yapımı zehirlerimizi daha fazla yemememizi sağlayan kötü bir diyete engeldir.

Bence lifin EN BÜYÜK FAYDASI, içerdiği bitki bazlı besinlerin neden olduğu zararı azaltmaya yardımcı olmasıdır .

https://www.kevinstock.io/health/do-you-need-fiber/

Bu yüzden kötü bir diyet için iyidir, ancak yemek için tasarladığımız bir diyete gereksiz ve hatta zararlıdır .

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.