Antioksidanlar

 

Antioksidanlar

Yani bu popüler olmayan bir fikir olacak.

Antioksidanlar için meyve ve sebze yemek anlamsızdır.

İşte fikir :

Oksidasyon, hücrelerimizin içinde DNA gibi hücresel mekanizmamıza zarar veren bu uçan moleküllere benzeyen bu serbest radikalleri yaratır. Ve bu yıkım kanser, yaşlanma ve kronik hastalık riskimizi artırıyor.

Bu çirkin süreç nedeniyle, bu tehlikeli serbest radikalleri zarar vermeden önce etkisiz hale getirmek için antioksidanlar kullanmalıyız.

Mantıklı, değil mi?

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, en uzun yaşayan hayvanların oksidatif strese en fazla dirence sahip olduğunu gösteriyor. Ve antioksidatif genlerin aşırı ekspresyonu yaşamı uzatır.

İnandırıcı. Bu nedenle, meyvelerin ve sebzelerin ne kadar harika olduğu, çünkü antioksidan bakımından zengin oldukları söylendi .

Eksojen (diyet / takviyelerden) Antioksidanlar

Görünüşe göre diyet yoluyla eksojen antioksidanlar eklemek bizi daha sağlıklı yapmaz. Test tüpünün dışındaki çalışmalar yeterli değildir . Bitkilerin ürettiği antioksidanlar aslında onlar içindir, bizim için değil . Bize bile zararlı olabilirler.

Bitki antioksidanlarının biyoyararlanımı zayıftır. Emmemiz zordur ve önemli amino ve yağ asitlerine müdahale edebilirler (yani antinutrientlerdir). Emilmeden önce dönüştürülmeleri gerekir. Ve / veya hücrelerimize bile ulaşamadan hızla vücuttan atılırlar. r )

Bilimsel olarak, ister meyve ve sebzelerden ister besin takviyelerinden olsun, gerekli olmayan antioksidanların insan sağlığını iyileştirdiğine inanmak için hiçbir neden yok.

Endojen (İnsan) Antioksidanlar

Neyse ki biz insanlar kendi güçlü antioksidanlarımız yapıyoruz.

Biri aslında bizim için tasarlandı.

Oksidasyonun hücreler içinde doğal bir süreç olduğu varsayılır ve serbest radikalleri temizlemede ve oksidasyonu ve antioksidasyonu dengede tutmada çalışan glutatyon adı verilen bir antioksidanımız var.

Dengeleme Yasası

Denge anahtardır. Problem aşırı oksidasyondur.

Peki dengeyi ne bozar?

Alkol ve sigara gibi doğal olmayan pro-oksidanlar, vücudu, hücrelerin tüm bu serbest radikalleri idare etme yeteneğini bastıran doğal olmayan oksidatif ortamlara maruz bırakır.

En büyük engellerden birinin şeker ve rafine karbonhidratlar olduğunu iddia ediyorum, bunlar serbest radikal üretiminin ve oksidasyonun güçlü destekleyicileri.

Vücudumuz, modern diyetimizdeki doğal olmayan şeker ve nişasta miktarları için tasarlanmamıştır . Hücrelerimizi, glutatyonun baş edebileceğinden daha fazla serbest radikal yaratarak bunaltıyorlar.

Resim Mükemmel Nar

Nar mükemmel bir örnektir. Serbest radikal ezici antioksidanlarla dolu olarak pazarlanıyor ve bir yudum gençlik pınarından içmek gibidir.

pomagranate antioksidanlar

Gerçekte bu antioksidanlardan herhangi biri varsa% 1'den çok daha azını emeriz.

Ama emdiğiniz şey çok fazla şekerdir, bu da güçlü bir oksidasyon destekleyicisidir.

Nar suyu gibi, bu “sağlıklı” yiyeceklerin çoğu şüphesiz net olarak zararlıdır.

Peki ya vitaminler ve mineraller? Bunlara meyve ve sebzelerden ihtiyacımız yok mu? Hayır .

Peki ya lif ? Yine hayır.

Bu yüzden paranızı biriktirmenizi ve güzel bir biftek gibi gerçek bir sağlıklı yiyecek satın almak için kullanmanızı öneririm .

https://www.kevinstock.io/health/antioxidants/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.